Compartir, expressar, crear vincles, escapar-se de la solitud, aprendre normes socials, millorar la concentració amb un terapeuta, la música i els seus elements (so, ritme, harmonia, melodia, tons) és la musicoteràpia. La teràpia es porta a terme a Sitges dins d’un grup inclusiu d’una associació amb fills amb discapacitat.
La música ha estat el vehicle de cohesió social i ha millorat la seva qualitat de vida. S’han demostrat els beneficis de la música, des del neuròleg Oliver Sacks fins a Sarah Johnson. La teràpia produeix notables canvis físics en l’organisme, accelera o retarda les principals funcions orgàniques (ritme cerebral, circulació, respiració, digestió i metabolisme), psicològicament estimula les emocions, produeix sedació, facilita l’expressió. Intel·lectualment ajuda a la concentració, estimula la imaginació, fomenta la comunicació verbal i la no verbal i facilita l’aprenentatge d’habilitats socials. Endavant, musicoteràpia!
Carol Martí Grau
29/4/2015
Aquest matí, 17de novembre de 2014, la Sandra Villalonga, actual presidenta de l’AMIS, ha signat el conveni 2014 amb l’ajuntament de Sitges, representat per l’alcalde, Miquel Forns i el regidor, Marc Martínez. Aquest any el conveni ha estat dedicat al projecte de musicoteràpia.
Deja una respuesta